Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@10:25:08 GMT

همایش ملی آموزش علوم ابتدایی در اردبیل برگزار شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۴۸۹۲۴

همایش ملی آموزش علوم ابتدایی در اردبیل برگزار شد

همایش ملی آموزش علوم ابتدایی توسط دانشگاه فرهنگیان اردبیل و با هدف ارتقاء دانش و تجربیات آموزش علوم ابتدایی با حضور پژوهشگرانی از سراسر کشور در دانشگاه محقق اردبیلی آغاز شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ابصارخبر پیش از ظهر امروز همایش ملی آموزش علوم ابتدایی با حضور مدیرکل آموزش و پرورش و جمعی از پژوهشگران استانی و کشوری با هدف ارتقاء دانش معلمان ابتدایی و انتقال تجربیات بین پژوهشگران  و محققان این امر توسط دانشگاه فرهنگیان اردبیل در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اقبالی دبیر علمی  همایش آموزش علوم ابتدایی در ابتدای سخنان خود لزوم توجه به آموزش ابتدایی در کشور را متذکر شد و گفت: این امر در کلیه نظام های آموزشی مورد توجه قرارگرفته است چراکه کار آموزش ارتباط مستقیمی با آینده کشور دارد.

وی به حوزه علوم تجربی اشاره کرد و گفت: علومی چون فیزیک، زیست، بهداشت و زمین دارای مفاهیمی است که نیازمند آموزش های خاص هستند.

اقبالی در ادامه سخنان خود به تبیین ارزش و اهمیت دانشگاه فرهنگیان در تربیت آینده سازان کشور پرداخت و گفت:به همین منظور آموزش علوم ابتدایی به این دانشگاه واگذار شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح جزئیات همایش بررسی آموزش علوم ابتدایی پرداخت و گفت:از مجموع 117 مقاله ارسال شده به دبیرخانه همایش در مجموع 50 مقاله مورد پذیرش واقع شدند که از این میان نیز 20 مقاله به بخش پایانی راه یافتند.

اقبالی افزود: از تعداد 20 مقاله نیز 11 مقاله بصورت ارائه شفاهی در این همایش در نظر گرفته شده و 30 مقاله نیز بصورت پوستر در قالب نمایشگاه در معرض اساتید و پژوهشگران قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تعداد 63 مقاله ارسالی نیز بنا به تشخیص هیأت داوران با موضوع همایش همخوانی نداشتند گفت: این مقالات در ابتدای امر داوری، رد شدند.

اقبالی به فراوانی مقالات در موضوعات ارائه شده نیز اشاره کرد و گفت: بیشترین مقالات در موضوعات؛ راهبر تدریس در علوم ابتدایی و فناوری اطلاعات در علوم ابتدایی ارائه شده است.

وی توزیع جغرافیایی مقالات ارائه شده را نیز یاداور شد و گفت: پژوهشگران استان های اردبیل، اصفهان، تهران و کردستان بیشترین مقالات را به این همایش ارسال کرده‌اند.

اقبالی در پایان سخنان خود از تدوین کتابچه مجموعه مقالات همایش خبرداد و اظهار امیدواری کرد این رویداد علمی بتواند زمینه های ازدیاد تجربیات و دانش معلمین را هرچه بیشتر فراهم کند.

سخنرانی محمود امانی طهرانی مدیرکل دفتر تألیفات کتاب های ابتدایی و متوسطه نظری، اسکندر فتحی آذر دبیر علمی همایش و کارگاه های صوت و حرکت از جمله برنامه های این همایش یک روزه در اردبیل عنوان شده است.

 

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۸۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از 19 اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند. برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی که اسفند سال گذشته برگزار شد، 636 هزار نفر شرکت کردند و 28 هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: سازو کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از 19 اردیبهشت

240 هزار ردیف استخدامی آموزش و پرورش در دو سال

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند؛ طی دو سال گذشته 240 هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و  این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

وی تأکید کرد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

رویکرد آزمون‌های بین‌المللی با روش‌های مدارس ایران متفاوت است

طریفی حسینی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قدرتمند دنیا

وی گفت: باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از 20 مدال طلا داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلزمتناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

طریفی حسینی در پاسخ به این پرسش که دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی چیست، آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟ گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی  بیان کرد: روند اٌفت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

سطح سواد دانش‌آموزان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با 10 سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزوی از سواد است اما دنیای امروز برمهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی 98 درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

طریفی حسینی ادامه داد: پراکندگی که در ایران به لحاظ زیر ساخت‌های آموزشی وجود دارد و سازو کار تأمین نیروی انسانی، بینظیر است و در مطالعات یونسکو، ایران به عنوان الگو در میان کشورهای منطقه مطرح می‌شود. ایران در برخی حوزه‌های آموزشی و سلامت، حرف برای گفتن دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ۴۲۰ مقاله در سی‌امین کنفرانس بین المللی هسته‌ای ایران پذیرفته شد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • همایش شاهنامه و امر سیاسی برگزار می‌شود
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • همایش متمرکز توجیهی کاروان‌های حج تمتع در اردبیل
  • مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد